preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Krešimira IV. Šibenik

Login
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 4. 2010.

Ukupno: 300169
Ovaj mjesec: 1478
Ovaj tjedan: 289
Danas: 20
Selo ili grad?
Učenici su međusobno razgovarali:" Gdje je bolje živjeti u selu ili gradu?" 

 

 

 

 

KORISNI LINKOVI

 

 

 

Čitajte lektire u

elektroničkom  obliku!

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Static HTML
 

Na ovoj stranici možete pratiti novosti vezane uz E-twinning

 
vijesti
GENERATION Z
Antoni Paškov / datum: 17. 12. 2019. 02:44

Generation Z je naš novi eTwinning projekt u kojem će partneri iz Turske, Nizozemske, Grčke, Rumunjske i Hrvatske provesti istraživanje generacije Z kojoj pripadaju njihovi učenici. Na temelju istraživanja razvijat će metode podučavanja i učenja koje će biti prilagođene novim generacijama. Nadamo se da će rezultati ovoga projekta biti korisni našim učenicima i omogućiti da budu spremni za sve izazove koje im nosi budućnost.


[OPŠIRNIJE]DRUGS ENDS ALL DREAMS
Antoni Paškov / datum: 18. 9. 2019. 12:23

ETwinning projekt Drugs ends all dreams usmjeren je prema prevenciji ovisnosti . Partnerske zemlje iz Hrvatske, Turske, Litve i Italije nastojat će organizirati čitav niz aktivnosti koje će našim učenicima ukazati na opasnosti i negativne posljedice uzimanja droga i bilo kakvih drugih sredstava ovisnosti na njihovo zdravlje, njihov život i život njima bliskih osoba.


[OPŠIRNIJE]MIN STAD…/ MOJ GRAD/ MY TOWN
Antoni Paškov / datum: 20. 6. 2019. 02:21

U projektu Mind stad…/ moj grad/ my town učenici iz različitih gradova predstavljali su svoje gradove jedni drugima na različite načine: videima, prezentacijama, web2.0 alatima. 


[OPŠIRNIJE]TREASURES OF MY TOWN
Antoni Paškov / datum: 14. 5. 2019. 02:15

Treasures of my town projekt je u kojem su partneri iz Italije, Poljske, Turske, Španjolske i Hrvatske htjeli pokazati kulturno–povijesna i prirodna bogatstva svojih gradova i upoznati blago drugih gradova. 


[OPŠIRNIJE]STREET ART IN YOUR CITY
Antoni Paškov / datum: 30. 4. 2019. 12:10

Idejni začetnik ovoga projekta je Amelie Pasco iz Bruza u Francuskoj. Cilj projekta je bio da učenici upoznaju uličnu umjetnost svojih gradova i predstave je drugima, da upoznaju stručne pojmove iz umjetnosti i da vježbaju opisivanje na vlastitom i engleskom jeziku. Naši su učenici u svojoj šetnji našli zanimljive grafite i murale u Šibeniku. Neki su prava umjetnička djela, za razliku od drugih koji nagrđuju zidove. Imali smo priliku upoznati i uličnu umjetnost iz Francuske, Španjolske i Italije.


[OPŠIRNIJE]HANDS IN HANDS
Antoni Paškov / datum: 27. 4. 2019. 02:05

Hands in hands  eTwinning projekt bio je povezan s istoimenim Erasmus projektom u kojem je sudjelovala naša škola. Učenici su s učiteljima radili na učenju utemeljenom na igrama. Sve što smo radili u okviru Erasmus projekta objavljivali smo i na Twinspaceu. Učitelji i učenici iz Portugala, Poljske, Njemačke, Portugala, Turske i Hrvatske dvije su godine surađivali na ovom zanimljivom projektu. Izvukli smo iz zaborava mnoge stare igre, plesali folklorne plesove naših zemalja, natjecali se, smišljali igre koje će nam učenje učiniti zabavnim. Kao rezultat projekta objavljen je i metodički priručnik u kojem su sve zemlje prikazale primjere učenja uz pomoć igara.


[OPŠIRNIJE]POSTALI SMO eTWINNING ŠKOLA
Antoni Paškov / datum: 13. 4. 2019. 02:03

Malo ćemo se i pohvaliti. Već nekoliko godina vrijedno sudjelujemo u eTwinning projektima  i ove godine smo dobili oznaku eTwinning škole i čestitku:

 

[OPŠIRNIJE]E TWINNING SEMINAR U RIGI U LATVIJI
Antoni Paškov / datum: 9. 11. 2018. 02:08

Učiteljica Hrvatskog jezika Nataša Jurić Stanković  sudjelovala je na kontaktnom seminaru za eTwinning projekte u Rigi u Latviji od 18. do 21. listopada 2018. godine. Na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije odabrana je s još trima kolegicama iz Hrvatske na temelju projektnog prijedloga s najvećim brojem bodova. Sudionici seminara bili su učitelji i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Njemačke, Portugala, Mađarske, Češke, Litve i Latvije koji su se u radionicama upoznali s metodama kritičkog mišljenja i čitanja, debatiranja, s informatičkim alatima za edukaciju te s izradom eTwinning projekata.  


[OPŠIRNIJE]RSS


 

E TWINING PROJEKTI

Zajedno rastemo u priči i pjesmi 2016./2018.

U projektu su surađivale škole iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su tijesno povezane s nastavnim planovima i programima hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika. Kroz raznovrsne aktivnosti obrađivale su se i uspoređivale reprezentativna djela hrvatske, srpske i bosanske književnosti koja se proučavaju u osnovnoj školi. Učenici su izradom prezentacija, videozapisa, kvizova, likovnih i literarnih radova povezivali sadržaje iz različitih područja , razvijali kreativnost, kritičko mišljenje, komunikacijske i suradničke vještine.

Aktivnosti su bile organizirane po temama; svakog mjeseca obrađivala se po jedna tema, a u okviru svake teme srodna književna djela. Učenici su razmjenjivali svoje radove na Twinspaceu, a tijekom nekih aktivnosti surađivali u internacionalnim timovima.

Tumačeći i uspoređujući reprezentativna književna djela učenici su promišljati o mnogim temama važnim za njihovo odrastanje, kao što su prijateljstvo, ljubav, tolerancija, budućnost. Radom na ovom projektu učenici su razvijali čitalačke navike i ljubav prema književnosti, razvijali toleranciju i poštovanje prema drugim narodima i njihovoj kulturnoj baštini, razvijali kreativnost kroz različite oblike umjetničkog izražavanja (književnost, likovna umjetnost, glazba), unaprijedili su IKT vještine. Radovi učenika objedinjeni su u obliku digitalnog časopisa i web stranice i poslužit će kao materijal za učenje drugim učenicima i školama.  Na projektu su radile nastavnice Nataša Jurić Stanković i Jelena Buđanec i učenici 5. a, 6. a i 6. b. Za ovaj projekt dobili smo Europsku oznaku kvalitete.

Web stranica projekta: http://zajednorastemo.weebly.com/

 

Words of friendship 2017./2018.

 

Ovaj projekt je kreiran kako bi se obilježio Europski dan jezika 2017. godine. Partneri su napravili višejezični rječnik koji sadrži riječi povezane s prijateljstvom. Te su riječi odabrane kako bi se učenike odgajalo u duhu tolerancije i prijateljstva. Učenici su naučili mnoge riječi iz različitih jezika i napravili videozapise u kojima govore riječi prijateljstva na različitim jezicima. U projektu su surađivali učenici i učitelji iz Rumunjske, Slovačke, Španjolske, Litve, Latvije, Italije, Srbije, Grčke, Francuske, Makedonije, Turske, Poljske, Slovenije, Armenije, Gruzije, Portugala i Hrvatske. Bilo je zabavno učiti riječi iz jezika koji nam nisu toliko poznati. U projekt su bili uključeni učenici 6. a i nastavnica Jelena Buđanec.

We are Slavs 2015./2016.

Ovo je bio projekt između šest slavenskih zemalja: Češke, Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Slovačke i Poljske temeljen na njihovim zajedničkim slavenskim korijenima. Učenici i učitelji su surađivali tijekom šest mjeseci na temama koje su sami odabrali. Teme su bile temeljene na upoznavanju jedni drugih, učenju i uspoređivanju slavenskih jezika, upoznavanju navedenih zemalja, njihove povijesti, kulture i tradicije. Učenici su napravili višejezični rječnik u kojem su uspoređivali nazive dana i mjeseci u slavenskim jezicima te sami dodavali riječi koje su htjeli. U prosincu smo pisali i snimali filmove o božićnoj tradiciji u našim zemljama: običajima, hrani, pjesmama. Tijekom siječnja i veljače proučavali smo slavensku mitologiju i imali zadatke u internacionalnim timovima. U projektu su sudjelovali učenici 8. a razreda i nastavnica Jelena Buđanec.

preskoči na navigaciju