preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Krešimira IV. Šibenik

Login
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 4. 2010.

Ukupno: 300167
Ovaj mjesec: 1476
Ovaj tjedan: 287
Danas: 18
Selo ili grad?
Učenici su međusobno razgovarali:" Gdje je bolje živjeti u selu ili gradu?" 

 

 

 

 

KORISNI LINKOVI

 

 

 

Čitajte lektire u

elektroničkom  obliku!

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Static HTML
Blago moga grada
Antoni Paškov / datum: 15. 2. 2018. 14:39

Učitelji i učenici Osnovne škole Petra Krešimira IV. su tijekom proteklih nekoliko godina radili na nizu projekata tematski vezanim uz baštinu našega prekrasnoga grada. Zamah u motivaciji dobili smo 2016. godine kada je Šibenik slavio 950. godina od prvog spomena grada u ispravi kralja Petra Krešimira IV. iz 1066. godine. Otada je nastao niz interdisciplinarnih projekata u kojima su učitelji i učenici kroz umjetnički izraz (likovnu umjetnost, glazbu, dramu, ples, video), nastavu hrvatskoga, engleskog i talijanskog jezika, povijesti, matematike, vjeronauka, informatike te kroz rad učitelja s učenicima s posebnim potrebama razvijali ljubav prema bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini našega grada. Neki projekti su trajali kraće, a neki su bili dvogodišnji jer je rad na njima bio zahtjevan. Osobitu važnost pridavali smo proučavanju nematerijalne kulturne baštine jer je ona podložnija zaboravu. Cilj nam je bio i da rezultate projekta mogu koristiti i drugi, kao poticaj za svoje vlastite projekte i istraživanja ili samo informativno.  


[OPŠIRNIJE]Video „Treasures of Šibenik“
Antoni Paškov / datum: 18. 10. 2019. 13:37

Video „Treasures of Šibenik“ predstavlja kulturna blaga našeg prekrasnog Šibenika kadrovima u kojima učenici 6. razreda govore o dragocjenostima koje naš grad ima. Zamišljen je kao kratka šetnja gradom. Video je nastajao od svibnja do listopada 2018. Učitelji koji su radili na videu su Antoni Paškov, Žana Lasinović Klarić, Jelena Buđanec i Mate Višić.      


[OPŠIRNIJE]Zavičajni slikovni rječnik šibenskoga kraja
Antoni Paškov / datum: 11. 5. 2018. 23:29

U spomen na našeg slavnog sugrađanina, izumitelja i jezikoslovca Fausta Vrančića i njegov Rječnik pet najuglednijih europskih jezika učiteljica hrvatskoga jezika Jelena Buđanec i učiteljica engleskog i talijanskog jezika


[OPŠIRNIJE]Dramska predstava Priča o gradu
Antoni Paškov / datum: 27. 2. 2018. 14:16

Dramska predstava Priča o gradu nastala je u radionici na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Učitelji Nataša Jurić Stanković, Andrea Cinotti, Antoni Paškov i Mate Višić s učenicima su stvarali predstavu kojom su prikazali povijest i kulturnu baštinu Šibenika. Nakon što je predstava prikazana na Festivalu, učenici su s njom sudjelovali i na Županijskoj smotri LiDraNo.


[OPŠIRNIJE]Stare igre: Projekt Baštionica
Antoni Paškov / datum: 5. 6. 2017. 23:08

Cilj projekta Baštionica bio je iz zaborava izvući stare igre koje su igrali naši djedove i bake, mame i tate i naučiti ih igrati. Na samom početku projekta posjetili smo Muzej grada Šibenika i razgovarali s etnolozima Marijom Krnčević Rak i Jadranom Kalom. Oni su nam prenijeli svoja znanja o starim igrama u Šibeniku i uputili nas kako ćemo voditi svoje istraživanje. Učenici su razgovarali sa starijim članovima obitelji o igrama koje su oni igrali u djetinjstvu, snimali pripovijedanje djedova i baka, a nakon toga smo u školi igrali igre. Učenici viših razreda su odlazili u 1. razrede, obližnji vrtić Šibenski tići i u razrede učenika s posebnim potrebama i održavali radionice različitih zaboravljenih igara.


[OPŠIRNIJE]Mozaik s motivom šibenske kape u školskom predvorju
Antoni Paškov / datum: 15. 5. 2017. 13:05

Voditelj projekta Mozaik s motivom šibenske kape bio je učitelj likovne kulture Antoni Paškov. Prije početka izrade mozaika, nastavnici matematike su s učenicima izračunali koliko je komadića pločica potrebno za mozaik. Učenici su se upoznali s poviješću šibenske kape i tehnikom izrade mozaika. Učenici su sudjelovali u svim fazama izrade: od razbijanja pločica, skiciranja motiva na zidu, lijepljenja komadića mozaika do fine završne izrade. Projekt je trajao čitavu školsku godinu i na njemu je radio velik broj učenika. Rezultat je prekrasan mozaik u predvorju naše škole na koji smo svi ponosni.


[OPŠIRNIJE]Šibensko nijemo kolo
Antoni Paškov / datum: 9. 2. 2017. 10:48

U suradnji s voditeljicom Kulturne udruge Šuštine Jelenom Skenderović učitelji Jelena Buđanec i Mate Višić učili su djecu plesati šibensko nijemo kolo i pjevati pjesmu  Oj, Dobriću. Video u kojem naše učenice 6. a razreda (Marta Miškić, Tea Krečak, Nikolina Višnjić, Petra Brkičić, Chiara Gostijanovič) plešu kolo snimio je učitelj likovne kulture Antoni Paškov. 


[OPŠIRNIJE]Mural s motivima šibenske kape, katedrale sv. Jakova, tvrđavom sv. Nikole
Jelena Buđanec / datum: 16. 11. 2016. 00:36

Učitelj likovne kulture Antoni Paškov je s učenicima oslikao pročelje naše škole motivima koji predstavljaju simbole Šibenika. Učenici su pod mentorstvom učitelja Paškova pripremili površinu za bojanje, skicirali i oslikavali mural koji danas ukrašava našu školu. Ponosni smo na svoj rad.
Kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji:


[OPŠIRNIJE]Imena kroz stoljeća
Antoni Paškov / datum: 14. 11. 2016. 14:41

Učiteljica hrvatskoga jezika Jelena Buđanec i učiteljice matematike Mira Čorić i Ana Matijević s učenicima su radili na projektu Imena kroz stoljeća u kojem su proučavali imena na prostoru Šibenika u prošlosti, imena u svojim obiteljima u 20. stoljeću i imena naših učenika od 1. do 8. razreda. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju